Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да се срещне с разузнавача,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да се срещне с разузнавача,
Коментари Харесай

Тръмп иска среща с информатора, подал сигнала за изнудването на Зеленски

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп иска да се срещне с разузнавача, който сигнализира за нарушавания от страна на президента в телефонния му диалог през юли с украинския президент Володимир Зеленски. 

" Както всеки американец, аз заслужавам да се срещна с обвинителя си, изключително когато този обвинител, по този начин нареченият осведомител, показа съвършения диалог с задграничен водач по изцяло неточен и излъган метод ", написа Тръмп в Туитър. Президентът на Съединени американски щати изрази предпочитание да се срещне и с лицето, което е дало на информатора данните, които станаха основа за неговия отчет. 

Сигналът за диалога стана съществена причина за процедурата по импийчмънт против президента, оповестена предходната седмица от ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси. От стенограмата на диалога излиза наяве, че Тръмп притиска Зеленски в Украйна да стартира следствие против сина на Джо Байдън, някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати и възможен противник на Тръмп на президентските избори следващата година.

В хода на процедурата по импийчмънт конгресмени се оповестиха и за разсекретяване на диалози на Тръмп с съветския президент Владимир Путин. Вашингтон ще се нуждае от единодушието на Русия за вероятно издание наличието на телефонни диалози сред президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин, разяснява по този мотив представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР